GDPR Europa som region for dine data

GDPR Europa som region for dine data

Vælg de regioner, hvor dine data skal gemmes

Globalt distribuerede datacentre reducerer latens for multinationale organisationer og beskytter deres data med geo redundans. Nogle organisationer har dog krav til, hvor deres data er gemt, og Google er forpligtet til at opfylde disse behov. Som et første skridt i retning af denne forpligtelse gør Google det muligt for kunderne G Suite Business, Enterprise og Enterprise for Education at angive den region, hvor primære data for udvalgte G Suite-apps gemmes, når de er i lagering globalt i USA , eller i Europa.

Opsæt G Suite data regioner

Opsætning af dataregioner er hurtig og nem. Der er ingen minimumspladskrav, du kan til enhver tid ændre din data placering, og alle databevægelser er afsluttet inden for måneder. Derudover kan du tildele så mange organisationsenheder (OU’er) til en enkelt datastreg, som du vil, og du kan have flere regioner indstillet til det samme domæne.
Besøg Hjælpesenteret for at få vejledning i, hvordan du opsætter G Suite-dataregioner.

Administrer dine data regioner

Google gør det nemt at styre dine datafelter løbende. Når en datafils ejer f.eks. ændrer eller flytter til en anden OU, flytter Google automatisk de tilsvarende data i overensstemmelse hermed – uden indflydelse på filens tilgængelighed til samarbejdspartnere (fx ingen nedetid, ikke-begrænsede adgangsrestriktioner osv.). På samme måde, hvis en ny bruger slutter sig til din organisation, bliver deres data automatisk placeret ud fra deres specifikke OU’s politikker. Endelig giver Google administratorer en opdateret indsigt i statusen for deres databevægelser, så de kan holde sig over de ændringer, de har foretaget.


Indstil din data region politik

1. I din Google-administratorkonsol (på admin.google.com) …
2. Gå til firmaets profil og derefter på Profil på startsiden for administrationskonsol.
3. Klik på Vis mere.
4. Klik på Data regioner.
5. Tag en af følgende handlinger:
– Til venstre skal du vælge den organisationsenhed, du lagrer data til.
– Hvis du vil anvende indstillingen for alle, skal du vælge den øverste organisationsenhed.
6. Vælg en af følgende muligheder:
– Ingen præference
– Forenede Stater
– Europa
7. Klik på Gem for at fortsætte. Ellers skal du klikke på Kassér.
8. (Valgfrit) Gentag trin 4 til 7 for hver af dine organisationsenheder.


Se fremskridt i dataregioner

Det kan blive nødvendigt at vente 24 til 48 timer efter, at du har indstillet datastatorpolitikken, før du kan se fremskridtet i datafunktionen.

1. I din Google-administratorkonsol (på admin.google.com) …
2. Gå til kontrolpanelets startside, gå til Dashboard.
3. Rul til Info kort nederst.

I sammendragskortet kan du se det samlede fremskridt i dataflytningen på et domæne-bredt niveau og også efter region. Du kan se fremskridtene med dataoverførsler for individuelle tjenester efter region i USA og Europakort.