Gode råd inden du skifter website eller flytter dit domæne

Domain Name System (DNS)

Opsæt DNS for domænet hos din nye webhost udbyder inden redelegering (flytning af domænet)

Alternativt er det din nye host standard opsætningen som benyttes. Har du hostet e-mail server eller anden omstilling eller pegning (mapping) af domænet, så vil en standard DNS opsætning få det hele til at falde til jorden. 

Vi får en del henvendelser fra kunder som skifter webhost udbyder eller webbureau. Dit webbureau eller designer bør have jo styr på denne opgave, men ofte er deres fokus det grafiske indhold og mindre på kundernes nuværende opsætning. Skifter du selv er det svært for en host at stå for det ansvar. De større bureauer eller jo større teknisk opgaven er jo bedre er chancen for de også ved noget om DNS.


Ekstern DNS udbyder

Vi anbefaler du benytter en ekstern DNS udbyder, altså samler alle jeres domæner hos en tredjepart. Skifter du webhost udbyder, det gør man typisk nogle gange i virksomhedens levetid, så skal alle domæner flyttes med og samtlige DNS indstillinger, også kaldet records oprettes igen påny, med risiko for fejl.

Flytter du website til ny webhost udbyder eller har jeres nye webbureau eller web designer et særligt udviklingsmiljø som er nødvendigt for de tjenester du ønsker, er det altså noget nemmere at ændre A-record IP som angiver den nye server, i DNS for domænet frem for at flytte den unødvendigt.

GratisDNS som ekstern DNS udbyder

Et godt bud på en ekstern DNS udbyder er GratisDNS. Udover den meget fornemme GratisDNS tjeneste, kan de leverer rådgivning og ekspert support assistance til alt om domæner også kaldet TLD’er. De kan tilmed hjælpe med hosting af særlige domæner, har din virksomhed afdelinger eller salg i lande hvor det kræver specielle forhold at få lov at benytte et lokalt domæne med lande endelse.
Kontakt GratisDNShttps://web.gratisdns.dk/ eller salg@gratisdns.dk

En ekstern DNS udbyder giver rigtig god mening.

HVORFOR ekstern hosted email løsning?

Migrering af mail & kalender data til ny webhost udbyder er tidskrævende og dermed dyrt. Hvis din nye Webhost udbyder overhovedet tilbyder denne tjeneste eller det er lidt for billigt, så pas på du kan miste alt eller en masse mail historik.

Jo nemmere det er for dig at skifte webløsning, jo mere fleksibel er du.
Fjern de unødvendige omkostninger der er ved at flytte igen og igen.

Har du planer om i nær fremtid at skifte til ny webhost udbyder eller gå med nyt webbureau, så kan du godt gå i gang nu, .dk domæner er nemt og rimeligt hurtigt at flytte, det er værre med udenlandske domæner eller TLD’er. Sikkerheden er større og dermed en længere process. 

Det samme gælder mail løsninger. Det er altså en fordel at vælge en løsning som er fremtidssikret, når du nu er i gang for 2 eller tredje gang! Så vælg rigtigt nu, i en ekstern DNS udbyder og en hosted mail-løsning. Vælg en host partner med høj service level på telefon og mail som har eksperter du kan få fat på når behovet opstår.

Vi tilbyder Google Workspace som en hosted mail løsning via Google.

Der er en verden af muligheder for datasikkerhed direkte til brugere og administratorer, procesoptimering for dit team og mange muligheder for de omstillingsparate til at nedsætte IT support omkostninger

Datamigrering er en fast del af vores opstart for nye kunder, vi hjælper fra planlægning til drift så du kommer sikkert i gang. Dit valg af webhost udbyder, har ingen indflydelse på vores kommende samarbejde. Vi hjælper dig med at blive mere fleksibel til et skift af website nu og i fremtiden.

Mere info SKYtek ApS –  https://www.skytek.dk/google-workspace/